Post

3 followers Follow
0
Avatar

Problem with challenge related tags

As the host of the Abstract Thursday challenges I've recently noticed a problem with tagging. For challenges we ask those who submit entries to the challenge to tag the entries with certain tags so that we can search for all entries easily in order to pick out favourites. But it looks as if not all correctly tagged posts will end up in the search results, not on the day of the challenge nor later. It is a mystery why this happens. Does anyone know of a solution?

Thanks in advance,

Ingeborg

Ingeborg

Please sign in to leave a comment.

4 comments

0
Avatar

There usually is some delay before added or changed tags will show up in searches. It may be that some special process, like periodic backing-up data, has to be done before the recently added tags will work, so I wouldn't be surprised if they don't all show up in a search on the day that they're posted.

I frequently use the Search facility in different ways, so am used to that delay for recent entries, but haven't encountered any problem with them not working on later days. Do bear in mind that Blippers in other parts of the world may well be uploading them on what is the following day in your part of the world! Or that some of us don't always upload entries on the day they were taken... guilty here.

Best wishes,

PeninsulaLight (& Film)

PeninsulaLight 0 votes
0
Avatar

Thanks very much for your comment , PeninsulaLight. I know about the delay, but the problem is really that some correctly typed tags will even bring you to the whole collection with the same tag but that the image that you linked from originally via the tag won't show up, not even days or weeks later.

It's a mystery, but also a bit of a nightmare as a challenge host, we can hardly browse through all Blips posted per days to look for the challenge entries

For an example see here: https://www.blipfoto.com/entry/2276753683930677756

One of my own Blips, tagged with FF10. Click on the tag and you will see that even two weeks later the image won't appear in the FF10 collection

Warm regards,

Ingeborg

Ingeborg 0 votes
0
Avatar

Yes Ingeborg, I see what you mean. Looking through some of the entries in the search results, I noted that at least one of them appears twice (https://www.blipfoto.com/entry/2187932000722094731 - appears in both the pages 09 and 10). It could be that duplicates are showing up in place of the missing ones. This could have been the result of some sort glitch or corruption in the storage of data, and hence the problem.

I also note that NONE of the tags at that your linked entry seem to work, or show that Blip amongst the search results. So it may just be a problem with the data associated with your individual Blip. One possible thing you could try, is to edit the entry by deleting all the tags. And then after a while, edit it again to add them all back again. After that... cross your fingers!

If that doesn't work, I'd suspect that only the Blipfoto team could fix this.

Best wishes and good luck to you,

PeninsulaLight (& Film)

PeninsulaLight 0 votes
0
Avatar

Ingeborg, I left you a comment on your catkin blip about this as I have a similar issue when searching for Wide Wednesday blips.

Could you let me know if it is still happening?

 

There is a blip support ticket running but they can't replicate the problem so it is proving difficult to chase.

steveng 0 votes